torstai 16. syyskuuta 2021

Tervetuloa Villasukka kirjasto-blogin pariin!


Aloitetaan siitä, mistä nimi juontaa juurensa. Joillekin Orivesi ja villasukat saattaa olla jo tuttu juttu, mutta kerrotaan myös heille, jotka eivät tiedä. Kaupungin keväällä 2019 teettämän imagotutkimuksen keskeisimpänä tuloksena oli, että luonnonläheisyys on kaupungin merkittävin vetovoimatekijä, mikä on totta. Muiksi vetovoima- ja pitovoimatekijöiksi nousi rauhallisuus, turvallisuus, kauneus sekä viihtyvyys. Oriveden kaupunki julistautui tänä vuonna 28.tammikuuta (2021) Suomen villasukkapääkaupungiksi. Kyseessä on markkinointitempaus, jolla halutaan tuoda esille orivesiläistä leppoisaa ja mutkatonta elämänasennetta sekä pikkukaupungin kodikasta ilmapiiriä.

Jatketaan kuitenkin sen parissa miksi oletettavasti olette täällä, eli kirjaston ja kirjojen.

Meidän kirjastomme kuuluu Pirkanmaan kirjastoihin, eli PIKI-kirjastoihin, johon kuuluu Pirkanmaalta 22 kuntaa tai kaupunkia. PIKI-kirjastoilla on yhteinen aineisto- ja asiakastietokanta, verkkokirjasto, käyttösäännöt sekä kuljetuspalvelu. PIKI-kirjastojen aineisto on käytettävissäsi yhdellä kirjastokortilla. Aineistoa voi lainata ja varata vapaasti kirjastojen kesken. 

Se mistä blogin värimaailma johtuu on simppeli, pinkki ja turkoosi ovat Oriveden tunnusvärit. Oli todella vaikea saada se edes kutakuinkin sen väriseksi kuin oikeat värit ovat (etenkin kun en ole kauhean hyvä noiden ulkoasujen kanssa) mutta yritin parhaani. Siinä nyt varmaan ne kaikista tärkeimmät tiedot. Googlettamalla tietenkin selviää enemmän, jos jokin asia jäi askarruttamaan. 

Postauksia tulee varmasti laidasta laitaan. Kirjastotyöstä, kirjoista(kirjavinkit, kirja-arvostelut),sekä asioista niin sanotusti kulissien takaa. Itseäni ainakin kiinnostaisi kuulla mitä kaikkea muuta työhön kuuluu kuin lainaus- ja palautustiskillä työskentely tai hyllyttäminen. Sillä kuten muidenkin alojen kohdalla, myöskään kirjaston kaikki työtehtävät eivät näy asiakkaille . Jokaiselle näistä löytyy oma aikansa ja postauksensa.  Blogia kirjoittaa useampi henkilö, joten jokainen postaus on erilainen, eri näkökulmasta kirjoitettuja. 

Jos puhutaan kirjoista niin haluan itse tuoda esille enemmän kahden oman suosikki genren kirjoja, jotka ovat fantasia ja rikos. Etenkin silloin kun nämä kaksi yhdistää tekee se lukukokemuksesta vielä kymmenen kertaa paremman ja mielenkiintoisemman! Toki sitä on tullut luettua laidasta laitaan erilaisia kirjoja, mutta ne eivät vain iske samalla tavalla. Näiden kahden genren kirjoihin uppoutuu niin helposti että unohtaa aivan kokonaan maailman ympäriltään sekä ajan kulun. Hyvän kirjan parissa saattaa mennä helposti koko päivä, etenkin jos mitään muuta tehtävää ei ole. Pidän ehdottomasti enemmän fyysisestä kirjasta, mutta äänikirjat ovat tuoneet myös mukavaa vaihtelua. Äänikirjan pauhatessa kuulokkeista on helppo puuhastella samalla jotakin. Kokemuksesta tekee paremman tietenkin se että lukijan ääni on omaan korvaan miellyttävä. Itse pidän ehkä eniten pienestä eläytymisestä, jolloin kirjaan on helpompi heittäytyä mukaan. Onko teillä suosikki genreä vai oletteko niin sanotusti kaikkiruokaisia? Luetteko vai kuunteletteko mieluummin, vai meneekö molemmat?  Onneksi kirjoja ja genrejä on paljon joten kaikille löytyy kaikkea. Nyt tulee vaikein osuus, eli pitäisi valita mistä seuraavaksi kirjoittaisi. Ehkä se selviää pian, toivottavasti ainakin sillä en malta odottaa että pääsen naputtelemaan teille uutta postausta! 

Luulen että tämä riittää tältä erää, jätetään jotain muillekin kerroille. Kiitos kun päädyit lukemaan loppuun asti. Palataan taas pian uuden postauksen parissa!

-JK


2 kommenttia:

Lyhyet luennot

“Lyhyt luento Lopusta Mikä on valon ja valaistuksen välinen ero? On olemassa Rembrandtin tekemä etsaus, jonka nimi on Kolme ristiä. Se on ku...